Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı sosyal ve kültürel yardımların yanında, eğitim alanında da çalışmalar sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini başlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) tarafından yürütülen proje kapsamında TDV Antalya Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları gönüllüleri, kardeş il olarak belirledikleri Kars ilinde kütüphane açmak için kermes düzenledi.

Kermesten elde edilen gelirlerle alınan 487 adet kitap, Kars Mesleki Eğitim Merkezine teslim edilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesine gönderildi.

Kars Mesleki Eğitim Merkezinde oluşturulan kütüphane İl Müftüsü Yusuf Eviş, İl Müftü yardımcıları ve TDV Kars Şube personelinin de hazır bulunduğu programla açıldı. 

Açılışta konuşan İl Müftüsü Eviş, kitapları okul idaresine teslim ettiklerini belirterek Mesleki Eğitim Merkezine yakışır şekilde güzel bir kütüphane olduğunu söyledi.

Kütüphanenin açılmasına vesile olan Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları ile gönüllülerine teşekkür eden Müftü Eviş, "Açılışını yaptığımız Gönül Kütüphanemizin öğrencilerimize ve eğitim camiasına hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

 Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü ise kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan