Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik 30 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında "Kadim Oyunlar Şenliği" düzenlenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Kars İl Müftülüğü tarafından 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik  "Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Fethiye Camii bahçesinde düzenlenen şenlikte minikler, unutulmaya yüz tutmuş çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, mendil kapmaca gibi yarışmaların yanında yap-boz, ebru, boyama, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Şenliğin açılışında konuşan İl Müftüsü Yusuf Eviş, "Başkanlığımızca düzenlenen Kadim Oyunlar Şenliği kapsamında merkez 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri ve velileri ile birlikte   bu etkinlikte bir araya geldik. Minik yavrularımız bir yıl boyunca hocalarından eğitimlerini aldılar, şimdi de burada eğlenmektedirler.  Yıl boyunca Kur’an öğrenen, dua öğrenen yavrularımızın bu şenlik vesilesiyle de eğlendiğini görmek bizleri çok mutlu etmektedir. Şenliğimiz hayırlara vesile olsun. Bu programın organizesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Program içerisinde miniklere ikramlar ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan