Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kırklareli İl Müftülüğüne atanan Kars il Müftülüsü Yusuf Eviş, personelle vedalaştı.

12 Temmuz 2018 tarihinden bu yana Kars İl Müftüsü olarak görev yapan Eviş için "Veda Programı" düzenlendi.

Kars Polisevi’nde düzenlenen programda il ve ilçe Müftülük personeli ve din görevlileri ile bir araya gelen Müftü Eviş, "Biz tüm çalışmalarımızda Rabbimizin ‘Emrolunduğun gibi dost doğru ol’ emrini, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizin ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardı’ buyruğunu temel prensip edindik. Hep doğruluk, dürüstlük ilkesi ile ve birlik, beraberlik bilinciyle işlerimizi yürüttük ve bu değerler doğrultusunda birlikte başardık." dedi.

Müftü Eviş, "Devletimizin ve milletimizin varlığına, hukukuna sadakat duygusuyla işlerimizi yaptık. Bu görev bir emanettir. Devletimiz tarafından nerede görev verilirse büyük bir azim ile en güzel şekilde yapmaya çalışırız. Toplumu din konusunda aydınlatma, personelin mesleki gelişimleri, din, cami hizmetleri ile birlikte en çok önemsediğimiz çalışma alanı yaygın din eğitimi, hafızlık eğitimi olmuştur. Birlikte çalıştık, desteklerinizi, iyiliğinizi gördüm. Biz Müminler olarak manen hep birlikteyiz, gönül olarak ayrılmak yok bizde, ancak fiziksel olarak Kırklareli iline tayin edildiğimiz için ayrılıyoruz. Bu programı tertip ettiğiniz, katıldığınız için Eviş ailesi olarak çok teşekkür ederim. Bu süreçte hak, hukuk vuku bulmuştur haklarınızı helal ediniz ben de hakkımı helal ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Programda tayinleri çıkan İl Müftü Yardımcısı Özcan Cihangir ve İl Murakıbı Hüseyin Ayaz’da birer konuşma yaparak personelle helalleşti.

Editör: Mehmet Çalışkan