Kağızman İlçe Müftülüğü Hz. Hamza Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 22 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Kağızman Merkez Camii’nde gerçekleştirilen merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İcazet Merasimde konuşan İl Müftüsü Yusuf Eviş, "İlk olarak buradaki evlatlarımızı yetiştiren ve eğiten hocalarına, ailelerine ve her konuda desteklerini esirgemeyen Kağızman halkına çok teşekkür ediyorum. Şunu söylemeliyim ki öğrencilerimiz hafız olmak adına çok zor bir süreçten geçtiler. Yaklaşık üç yıl boyunca büyük bir emek ve gayretle anne, baba ve hocaları sayesinde hafızlıklarını tamamlayarak belgelerini aldılar. Kur’an-ı Kerim’i çiğneyen nesil değil, onu ezberleyen ve amel eden nesilleri yetiştirmeliyiz. Allah hafızlık müessesesinin ve hafızların kıymetini bilen hayırsever vatandaşlarımızdan ve bu uğurda hizmet eden herkesten razı olsun." dedi.

Hz. Hamza Kur’an Kursu’nda 50 öğrencinin eğitim gödüğünü belirten İlçe Müftüsü İsmail Durna ise "Şu an 22 öğrencimiz de icazetlerini alarak mezun oluyorlar. Bizler İlçe Müftülüğü olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Özellikle Kağızman halkından ve ismini sayamadığım hayırsever vatandaşlarımızdan yüce mevlam razı olsun. Hayırsever vatandaşlarımız sayesinde bu güzide mekanlarda hafızlarımız yetişiyor. Bizler hafızlık müessesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hafızlarımız yollarımızı aydınlatan birer kandillerdir." diye konuştu.

Program sonunda hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan