Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ağır kış şartlarında imkânsızlıklar içerisinde yaşam mücadelesi veren ailelere umut olmaya devam ediyor.

Suriye’de iç savaşın başladığı günden bu yana mağdur ve mazlumların yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla İdlib’de inşa ettiği "İyilik Konutları" ile sel felaketinin ardından çadırları kullanılamaz hale gelen aileleri sıcak yuvalara kavuşturuyor.

Türkiye Diyanet Vakfının Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa ettiği İyilik Konutları'na, toplumun bütün kesimlerinden gelen destek artarak devam ediyor.

TDV tarafından bölgede inşa edilen İyilik Konutları'na, il-ilçe müftülükleri ile din görevlileri de görev mahallinde yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri yardım kampanyaları ile katkı sağlıyor.

Bu kapsamda Kars İl ve ilçe müftülüklerinde hizmet veren din görevlileri, İdlib'de sel felaketi sonrası çadırları çamur içerisinde kalan aileler için inşa edilecek İyilik Konutları'na destek oldu.

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş’in koordinesinde düzenlenen yardım kampanyasına, din görevlilerinden de tam destek geldi.

Türk milletinin yardımseverlik konusunda yüce gönüllü olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Eviş, "Muhacir kardeşlerimizin barındıkları çadırlar, sel felaketinin ardından çamur içerisinde kalmıştı. Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından sıcak bir yuvaya kavuşmaları için başlatılan 'İyilik Konutları' kampanyasına Kars'ta görev yapan din görevlileri duyarsız kalmadı. Milletimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da nerede bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa ona kucak açmaya devam edecektir. Bu milletin mayasında iyilik, hoşgörü ve yardımseverlik vardır. Bütün ilçe müftülerimizi ve din gönüllüsü kardeşlerimi kampanyaya vermiş oldukları destekten dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Çocuklarının kumbarasını ve eşinin zînet eşyalarını bağışladı

İl Müftüsü Eviş, kampanya sürecinde kendisini en çok etkileyen olayın, "Bizleri en çok duygulandıran olay, ismini açıklamamızı istemeyen bir din görevlisi arkadaşımızın, çocuklarının kumbarasını ve eşinin zînet eşyalarını bu kampanyaya bağışlaması oldu." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan