Kars İl Müftülüğü, personelin bilgilendirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen 2022 Yılı Zekat Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla tanıtım ve istişare toplantısı düzenledi.

“Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” sloganıyla başlatılan 2022 Yılı Zekat Organizasyonu hakkında din görevlilerine bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Peyami Güngör, şunları kaydetti:

“Milletimizin mali konuda desteğini almak güvene bağlıdır. Her şeyin başı güvendir. Biliyorsunuz ki Allah’ın elçisi, peygamberlikle görevlendirilmeden önce ahlakı ile toplumda güven kazanmış ve ‘Muhammedül Emin’ (Güvenilir Muhammed) nitelemesine layık görülmüş bir insandı. Peygamberimizin cahiliye insanının gönlüne İslam’ı aşılaması ve yayması, onun güvenilir oluşuna dayanmaktadır. Başkanlığımız milletimizin en çok güvendiği ve sahiplendiği kurum olarak insanların gönlünde yer edinmiştir. Din görevlilerimiz de zekat konusunda toplumda güven aşılamıştır.”

- Zekat ve kurban gibi kavramlar istismar edilmektedir

Zekat ve kurban gibi kavramların bazı gruplarca istismar edildiğini vurgulayan Güngör, “Türkiye Diyanet Vakfımız zekat verilebilecek en güvenilir kurumdur. Bunu halkımıza sizler vasıtasıyla anlatmamız gerekiyor. Zira ülkemiz yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden grupların açık ihanetine şahit olmuş ve olmaya devam etmektedir. Bu sebeple ülkemizin zekat potansiyelinin yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmek, bu güzide kurumun mensupları için vazgeçilmez bir sorumluluktur.” ifadelerini kullandı.

Yardımlaşma ve paylaşmanın bir vesilesi olarak zekat ibadetinin önemi vurgulayan Güngör, “Zekat verecek olan kardeşlerimize en güzel şekilde rehberlik yapmak ve zekatlarını muhtaçlarla buluşturmak için Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ‘Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı’ kurulmuştur.” hatırlatmasında bulundu.

- 300 binden fazla öğrenciye eğitim desteği verildi

Hayırseverlerin zekatlarıyla bugüne kadar 300 binden fazla öğrenciye eğitim desteği verildiği, 2020'de 59 milyon olan zekat bağışının 2021'de 112 milyon liraya yükseldiği bilgisini paylaşan Güngör, “Rakamlardaki bu yükseliş, halkımızın bize olan güvenin en açık tezahürüdür. İnsanlarımızı zekat vermeye daha fazla teşvik etmemiz gerekiyor. Bu bizim en büyük sorumluluğumuzdur.” diye konuştu.

Başkanlık Vaizi Peyami Güngör’e teşekkür eden İl Müftüsü Yusuf Eviş ise “Her sene olduğu gibi bu sene de insanları zekat hakkında bilgilendirerek verdikleri zekatları yerine ulaştırma gayretinde olacağız.’’ şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan