Kars İl Müftülüğü, personelin bilgilendirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla tanıtım ve istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıda  din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, 1924 yılından beri din hizmeti yürüten Diyanet İşleri Başkanlığının vekalet yoluyla kurban organizasyonunda da büyük başarılar gösterdiğini dile getirerek “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kurban bağışının bir seferberlik olduğuna ve sadece kurban etinin ulaştırma faaliyeti olmadığını vurgulayan Albayrak, Kurban hissesi sayesinde yurt içinde ve yurt dışında din, dil, ırk ayrımı yapmadan binlerce insanların gönüllerine dokunduklarını söyledi.

Bir önceki sene Kurban Bayramı'nda vekaletle 149 ülkede 557 bin kurban kesildiğini hatırlatan Albayrak, “Kurban bir ibadettir. Örnekler vererek insanlarımızı kurban bağışına teşvik etmemiz gerekiyor. Türkiye Diyanet Vakfı 46 yıldır kurban ve zekât gibi emanetleri yerine ulaştırıyor. Güven çok önemli. Fonksiyonlarımız çok fazla. Bizim toplumda etkimiz büyük. Hamdolsun. Allah’ın izniyle sizlerle beraber bu güveni milletimizin gönlüne yerleştirdik.” dedi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’a teşekkür eden İl Müftüsü Yusuf Eviş ise “Her sene olduğu gibi hayırseverlerimizin vekalet yoluyla verdikleri kurbanlar, dini usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu vesileyle gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz arasında gönül köprüleri oluşmasına vesile oluyor.’’ ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan