Karaman İl Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Komisyonu, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Alpaslan Işık’ı ziyaret etti.

Camilerin toplum hayatındaki önemini hatırlatmak, vatandaşların camilerle daha sık ve olumlu bir ilişki kurmasına ve din hizmetinin önemli bir parçası olan din görevlilerinin hatırlanmasına vesile olmak amacıyla her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla gerçekleşen ziyarette, İl Müftüsü Faruk Gürbüz hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Işık’a bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek camilerin İslam medeniyetinin merkezi olduğuna vurgu yapan Vali Işık, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlara ve güzelliklere vesile olması temennisinde bulundu.

Işık, “Salgın döneminde Vefa Sosyal Destek gruplarında özveriyle görev aldınız. Özellikle salgının yayılmasını önlemek için vatandaşlarımıza rehberlik adına duyuru ve bilgilendirmelerle aralıksız hizmet verdiniz. Hiçbir karşılık beklemeden fedakarca sürdürdüğünüz bu hizmetleriniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyarette İl Müftüsü Faruk Gürbüz'e İl Müftü Yardımcısı Adem Bahcıvan ile din görevlileri eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan