Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci’nin açış konuşmasıyla devam etti.

Müftü Ketenci, “Cennet vatanımızda, aziz milletimizde Peygamber sevgisi dünyanın her tarafından daha fazla değer bulmaktadır. Peygamberimizi sevmek demek, getirdiği değerleri yaşamak demektir. Sünneti göz ardı ederek İslam’ın anlaşılması ve yaşanması mümkün değildir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta dolayısıyla hazırlanan ‘Peygamber ve Aile’ konulu sinevizyon gösterimin ardından kürsüye gelen Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Acar, ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans verdi.

Peygamber Efendimizin muhabbetine dair İslam âlimlerinin eserlerinden örnekler vererek konuşmasına başlayan Acar, şöyle devam etti:

“Peygamber sevdasına, aşkına ve muhabbetine sahip olabilirsek işte o zaman Rabbimizin; ‘And olsun ki Resulullah sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.’ ayetini yüreğimizdeki Peygamber aşkı ve muhabbeti ile beraber örnek alabiliriz. İbadetlerde nasıl Peygamber Efendimizi örnek alıyorsak aile hayatında da onun hayatını örnek almamız gerekiyor. Günümüzde aile saadeti ve huzuru kaybedildi.

Aile kurarken evlenecek gençlerin özellikleriyle ilgili olarak, Allah Rasulü’nün; ‘Siz ahlaklı ve karakterli olanı seçin.’ sözü temel kıstas olmalıdır. Kadınla erkek fiziken ve ruhen eşit değildir. Kadınla erkek birbirinin eşidir. Eş olmak eşit olmaktan daha önemlidir.

Kadının anneliğini hafife almak, küçük görmek, yeryüzünde fitne ve fesada sebep olur. Kadın ‘ayağının altında cennet olan’ bir varlıktır. Anne ve baba şefkatinin çocuklardan bağımsız hale getirilmesi toplumu felakete götürür. Anne ve babasını seven bir evlat yetiştirmek önemlidir. Eşler arasında karşılıklı sevgi gösterme hususunda cimri olunmamalı.

Eşler arasında mutluluğun ‘4 S 1 D’ formülü var. Bunlar; sevgi, saygı, sadakat, sabır ve dil yani sevginin tatlı dille ifade edilmesidir.”

Diyanet TV Program Yapımcısı Abdullah Sevinçkan ve ekibi Tasavvuf Musikisi konseri verdi.

Programa katılanlara Diyanet işleri Başkanlığınca hafta kapsamında hazırlanan ‘Peygamberimiz ve Aile’ isimli kitap hediye edildi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Fahri Meral, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Acar, daire amirleri, Diyanet TV Program Yapımcısı Abdullah Sevinçkan ve ekibi ile Müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan