Karaman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu konferans düzenlendi.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Sırrı Fuat Ateş, ailenin toplum için önemine vurgu yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Ardından "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu konferans vermek üzere kürsüye davet edilen Prof. Dr. Akgül, aile kurumunun insanlığın başlangıcından itibaren var olduğunu belirterek, “İnsan, doğduğu andan ölünceye kadar bir aile içerisinde varlığını sürdürmektedir. İnsanlık ilk önce sözlü iletişimle kendini ifade etti. Ardından yazıyı keşfetti, sonrasında medya aracı olarak ilk önce radyoyu icat etti ve şimdilerde dijital çağı yaşamaktadır. Teknolojik aletlere vahiy, ilim ve hikmet rehberlik etmezse, dünya yaşanılmaz hale gelir.” dedi. 

İnsanların ortak acısı olan savaşların, teknolojinin sınırsız ve ölçüsüzce, değerlerden yoksun bir şekilde kullanılmasından kaynaklandığını belirten Akgül, “Dijital dünya, insanın ilgilerini ve birbiriyle olan ilişkilerini şekillendiriyor. Sosyal medyanın sınırsız paylaşım imkanı vermesi, değerlerin aşınmasına neden oluyor. Bütün kişisel bilgilerin bu mecralarda paylaşılıyor oluşu, aynı zamanda güvenlik zafiyetini de beraberinde getiriyor.” diye konuştu. 

Akgül, dünyada televizyon izleme ve internette vakit geçirme süresinde Türkiye’nin ilk sıralarda yer aldığının altını çizerek, “Ailenin kutsiyetini ifade eden mahremiyet, sevgi, ülfet, muhabbet gibi değerlerin sanal alemde hiçbir değer yargısı gözetilmeksizin sergilenmesiyle aile kurumu çok büyük tehlike ile karşı karşıya kalmaktadır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın dini ve ahlaki şahsiyetlerinin oluşumu aile içerisinde inşa edilmektedir. Bu nedenle aile, dijital çağın çarkları arasına terk edilemeyecek kadar önemlidir.” ifadelerine yer verdi.

Program İl Müftü Vekili Ateş’in Akgül’e hediye takdimiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan