Karaman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.

Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan Karaman Valisi Tuncay Akkoyu, ailenin çocuk için çok önemli bir müessese olduğunu belirterek, "Aile bir çocuğun güvenle büyümesi ve topluma faydalı bir birey olarak yetişmesi için gerekli ve birincil ortamdır. Her çocuğun sağlıklı gelişebilmesi için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyacı vardır. Sizler koruyucu aileler olarak, çocuklarımıza fedakarca destek olmaktasınız. Aynı şekilde sizler, yuvalarınızı kalplerinizi açarak bu evlatlarımızın hayatlarının her evresini belirleyecek çocukluk dönemlerini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri ve normal hayatlarına devam etmeleri konusunda ciddi gayretler göstermektesiniz.” dedi.

Vali Akkoyun, “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Koruyucu Aile uygulamasının yaygınlaşması için uzun yıllardır çok titiz çalışmalar yürütmektedir. Karaman’da halihazırda 47 evladımızın, koruyucu aile hizmet modeliyle aile yanında bakım ve gözetimi sağlanmaktadır.” diye konuştu.

Ardından konuşan İl Müftüsü Yardımcısı Adem Bahcıvan, "Peygamber Efendimiz bir defasında sahabenin de bulunduğu bir ortamda 'Ben ve yetimi koruyup gözetenler cennette yan yana olacağız’ buyurmuştur. Yetimler gerçekten bizlere Allah'ın emanetleridir. Peygamberimiz (s.a.s) dünyaya teşrif ettiklerinde yetimdi. 8 yaşına kadar dedesinin yanında kaldı. Hz. Meryem, Zekeriya (a.s)'ın himayesinde büyüdü. Hz. Musa (a.s)’ın, Firavunun sarayında Allah’ın hikmetiyle büyümesi İslam ve insanlık tarihi açısından çok önemli örneklerdir.” şeklinde konuştu.

Panele İl Müftüsü Faruk Gürbüz, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan