Karaman İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde; yaz Kur'an kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu paporları sonucunda eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular ele alındı.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerde konuşan Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, “Her sene olduğu gibi bu sene de camilerimiz çiçek açacak. Kıymetli görevlilerimiz; içimizdeki heyecanı hiç kaybetmeyelim. Her yaz döneminde sanki ilk yılımızda açtığımız kurs gibi heyecanlı olalım. Çocukların tatilde olduğunu unutmadan, disiplini de elden bırakmadan yaz kurslarını devam ettirelim. Çocuklara Kur'an'ı sevdirelim, camiyi sevdirelim. Onları Kur’an ahlakıyla donatalım. Çeşitli sportif faaliyetlerle eğitimi eğlenceli hale getirmeye çalışalım. Yaz kurslarını hafife almayalım.” dedi.

Müftü Gürbüz, “Camilerimize gelen her çocuğu sahiplenelim ve okul döneminde de onlarla ilgilenmeye devam edelim. Ben çocukluğunda gittiği bir yaz kursundan dolayı o caminin imamına dua eden çok kişi tanıdım. Yaz kursları bizler için bir fırsattır ve bizlerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan