Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı"nda, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Karaman İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürü Ahmet Bulut konuşmacı olarak katıldı.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, “Her sene olduğu gibi tatlı bir yarış içerisinde olduğumuz ‘Vekaletle Kurban Organizasyonu’ programındayız. Her yıl bizler kendi aramızda güzel bir şekilde ne kadar hayırlı iş yapabiliriz diye bir çalışma içerisine giriyoruz. Bu sene inşallah geçen seneden daha iyi olsun diye daha fazla enerji sarf edeceğiz. Her zaman söylediğimiz bir sloganımız var; ‘Din hizmetleri sahası eşittir Konya Ovası’. Bu kadar geniş bir yelpazede sadece ülkemizde değil sınırlar ötesinde 145 ülkede Başkanlığımızın ve Vakfımızın güzel çalışmaları var. Bizler de bu çalışmaların birer neferi olmak için çalışıyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Döner Sermaye İşletme Müdürü Bulut ise şu ifadelere yer verdi:

“Devletimiz ve milletimiz bizlere çok ciddi manada görev ve sorumluluk yüklemektedir. Hamdolsun halkımıza her alanda hizmet yapabilme imkanına sahibiz. Bütün kuruluşlarla ortak çalışma yaparak 7'den 70'e vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Bu yüzden ortaya koyacağımız herhangi bir bahanemiz yok. Bizler bulunduğumuz makamların sorumluluklarını unutmamamız ve bulunduğumuz konumda en güzel şekilde hizmet edebilmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermemiz gerekiyor. Bu sene Zekat Daire Başkanlığı kuruldu ve kurban hizmetleri de dahil edilerek maddi hizmetlerin, ibadetlerin yapılabileceği bir daire başkanlığımız oldu. Sayıştay denetiminde olan bir kurum olarak bütün yapmış olduğumuz iş ve işlemleri kayıt altına alarak sağlam bir şekilde bu organizasyonu yürütmekteyiz.” 

Kainatın boşluk kabul etmediğini belirten Bulut, “Özellikle maddiyat gibi suistimale açık herhangi bir durumun olmaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Diyanet İşler Başkanlığımız alt zemini çok iyi hazırlamıştır. Vatandaşlarımıza imkanları varsa kurbanını kendilerinin kesmelerini, imkanları yoksa TDV’ye kurbanlarını emanet edebileceklerini anlatmamız gerekiyor. Eğer kurban kesmesi gereken vatandaşlarımız kurbanlarını kesip ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalarına vesile olursak fakirin, yoksulun, yolda kalmışın, yetimin hakkını gözetmiş oluruz.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan