Diyanet İşleri Başkanlığının organizesiyle hac ibadetini yerine getirmek üzere Karaman’dan yola çıkacak hacı adayları için uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Piri Reis Kültür Merkezi önünde gerçekleşen uğurlama törenine Vali Tuncay Akkoyun, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ile hacı adaylarının yakınları katıldı.

Uğurlama töreninde  hacı adaylarından memleketimiz için dua etmelerini isteyen Vali Akkoyun, "Kıymetli hacı adaylarımız, bugün Karaman’dan kutsal topraklara ilk hac kafilesini uğurluyoruz. Pandemi sebebiyle hacılarımız iki yıldır Kabe’ye hasret kalmışlardı. Bu sene inşallah bu hasret sona eriyor. Rabbim bir daha böyle bir hasret yaşatmasın, Sağlıkla sıhhatle gitmeyi ve sağlıkla sıhhatle dönmeyi nasip eylesin. Kıymetli hacılarımız, Kabe-i Muazzama ’da devletimize, ülkemize, aziz milletimize dualarınızda lütfen yer verin. Rabbim ibadetlerinizi, dualarınızı kabul eylesin yolunuz açık olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun." dedi.

Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz ise pandemi sonrası hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Müftü Gürbüz, "Bugün sizleri dualarla uğurlayacağız. Mübarek topraklara ulaştığınız vakit gerek Mekke-i Mükerreme, gerekse de Medine-i Münevvere'de sizleri gözyaşları içerisinde uğurlamak için buraya toplanmış olan yakınlarınızı ve bizleri dualarınızda unutmamanız dileğiyle sizleri Allah’a emanet ediyoruz. Allah yapacağınız haccı mebrur eylesin.’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hacı adayları ilahiler ve dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan