Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hafızlık Yarışması 8. Bölge Finali, Karaman İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İmam-ı Azam Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya Adana, Osmaniye, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş ve Mersin’de birinci olan din görevlileri katıldı.

Programda konuşan Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, "2022 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen kadın din görevlileri hafızlık bölge yarışmasında ev sahibi olmamız hasebiyle başta seçici kurul başkanımız olmak üzere değişik illerden misafir olarak gelen görevlilerimize hoş geldiniz diyorum. Türk dilinin ata yurdu, Yunus'un öz yurdu ve Mevlana’nın ana yurdu Karaman’dan memnun ayrılmanız dileklerimle hafızlık gibi bir nimetin sahipleri olarak sizleri tebrik ediyor, yarışma vesilesiyle hepinize başarılar diliyorum. Yine bu yarışmaya izleyici olarak katılım sağlayan siz hanım kardeşlerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı Kurul Üyesi Osman İyişenyürek’in başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, Osmaniye Sunbas Göğenli Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Hafize Bilgin birinci, Adana Ceyhan Merkez Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Dilek Rumkaleli ikinci ve Hatay Dörtyol Hafızlık Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşenur Eksik üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan din görevlilerini tebrik eden İyişenyürek, bölge birinciliğini elde eden Bilgin'e Türkiye finalinde başarılar diledi. 

Bilgin, 8 Eylül Pazar günü Kars ilinde yapılacak olan Tükiye Finalinde bölgeyi temsil edecek.
 

Editör: Mehmet Çalışkan