Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Kadim Oyunlar Şenliği" başlatıldı.

Bu kapsamda Karaman İl Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler, veliler ve ihtiyaç odaklı Kur’an kursu kursiyerlerine yönelik "Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği" düzenledi.

Programa İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürü Ahmet Bulut, İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Okuyucu, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Karaman Türk Dünyası Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen şenlikte minik öğrenciler, unutulmaya yüz tutan çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, mendil kapmaca, yakan top gibi oyunlarla doyasıya eğlendi.

Şenlikte konuşan İl MüftüsüGürbüz, “Minik yavrularımız bir yıl boyunca Kur’an kursuna devam etti. Burada Kur’an okumayı, dua etmeyi ve İslam’ın güzelliklerini öğrendiler. Eğitim öğretim döneminin sonlarına geldiğimiz bu günlerde, bu şenlik vesilesiyle onların eğlendiklerini görmek bizleri de en az onlar kadar mutlu ediyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, büyükleri vasıtasıyla bizlerin de çocukluğumuzda severek oynadığımız oyunları öğrettik. İnşallah onlar da büyüyünce bu güzellikleri gelecek nesillere aktaracaklar ve bu güzellikler hep yaşatılacak. Programa katılan velilerimize, ihtiyaç odaklı kurslarımıza devam eden kursiyerlerimize, yavrularımıza ve programı organize eden hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan