Karaman İl Müftülüğü tarafından, Karaman’da eğitim gören Afrikalı üniversite öğrencilerine yönelik “Tanışma ve Kaynaşma Yemeği” organize edildi.

İl Müftülüğü tarafından Sultan Ahmet Hüseyin Mehmet Çavaş Kur'an Kursu'nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Faruk Gürbüz, “Sizler, Bilal-i Habeşi efendimizin torunları, gönül coğrafyamızın bir parçası olan kardeşlerimizsiniz. İlim tahsili yolunda ailelerinizden uzakta sıcak yuvaya hasret bir şekilde şehrimizin en kıymetli misafirlerisiniz. Sizleri bu soğuk kış günü akşamında düzenlediğimiz programda ağırlamaktaki amacımız, aramızda gönül köprüleri oluşturmak, sizlerle tanışıp kaynaşmak, bunun yanında burada yalnız olmadığınızı, kendinizi evinizdeymiş gibi hissetmenizi sağlamaktır.” dedi.

Müftü Gürbüz, eğitim süreçlerini tamamlayan öğrencilerin Türk Devleti ve milleti adına gönül elçiliği görevini üstleneceklerini belirterek, “İlim öğrenme yolunda elde ettiğiniz başarı kadar manevi kazancınızı artırmanız ve ruh güzelliğine talip olmanız da önem arz ediyor. Eğitim süreçleriniz tamamlandıktan sonra ülkelerinize döndüğünüzde, ülkemiz ve milletimiz için gönül elçiliği görevini en iyi şekilde ifa edeceğinizden eminim. Bu yolda her ne faaliyet yapıyorsak yapalım ‘Kardeşliğe Değer’ diyorum. Her birinize dünyevi ve uhrevi hayatınızda başarılar diliyorum. Bundan sonra İl Müftülüğü olarak icra edecek olduğumuz sosyal ve kültürel içerikli programlarımıza katılımlarınızı bekliyorum. Kapımız her daim sizlere açıktır." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan