Karaman İl Müftülüğü, Karaman Orman İşletme Müdürlüğü, Karaman Belediyesi ve İl Özel İdaresi iş birliğinde “Fidanımla Büyüyorum” sloganıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi.

 Etkinlik kapsamında İl Müftülüğüne bağlı Zeyve Sultan, İmam-ı Gazali ve Emir Musa 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri, velileriyle birlikte onlarca fidanı toprakla buluşturdu.

Miniklerin fidan diktiği alana "Fidanımla Büyüyorum Hatıra Ormanı" adı verildi.

Çocuklarla birlikte fidan diken İl Müftüsü Faruk Gürbüz, şunları kaydetti:

"Bugün burada geleceğe nefes olmak adına 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda okuyan miniklerimizin kendi elleriyle diktikleri fidanlara şahitlik etmekteyiz. Yavrularımızın bu anlamlı isteği ve gayreti bizleri ziyadesiyle duygulandırdı. Bizler de ağaçlandırma bölgemizin bu kısmına ‘Fidanımla Büyüyorum Hatıra Ormanı’ adını verdik. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde; ‘Her kim bir ağaç diker de ondan bir insan yahut Allah’ın yarattığı herhangi bir canlı yerse, muhakkak bu, o kimse için bir sadaka olur.’ buyurmuştur. Sadakaların bolca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı şu mübarek ayda, yavrularımızın gerçekleştirdikleri fidan dikim etkinliği, üzerinde düşünülmeye değer bir davranış olmuştur. Bir ağacın insanlara, hayvanlara ve toprağa uzun yıllar faydalı olacağı dikkate alınırsa, ormanları ihtimamla korumanın ve ağaç dikip yetiştirmenin dini olduğu kadar bir vatanseverlik görevi olduğu da asla unutulmamalıdır. Ağacı dikmek yeterli değildir. Dikilen ağacı bakıp yetiştirmek gerekir. Aksi halde verilen emekler boşa gitmiş olur. Ağaç dikmek kadar önemli bir görevimiz de mevcut olan ormanları korumak, gereksiz yere ve bilinçsiz bir şekilde ağaç kesmekten sakınmaktır. Yavrularımızın her biri diktikleri bu fidanları zaman zaman gelip ziyaret edecekler, sulayacaklar, bakımını yapacaklar, temiz hava alacaklar ve fidanlarıyla birlikte büyüyecekler inşallah. Fidanların her biri öğrencilerimizin adıyla yaşayacak. Bu nedenle, minik öğrencilerimize, öğreticilerine ve ailelerine düzenlediğimiz programa katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu etkinliğimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Orman İşletme Müdürlüğü, Karaman Belediyesi ve İl Özel İdaresi çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

Etkinlik İl Müftülüğü Uzman Vaizi Hasan Acar’ın yaptığı dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan