Diyanet İşleri Başkanlığının "Din İstismarı ile Etkin Mücadele" seferberliği kapsamında Karabük İl Müftülüğü, Karabük Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü iş birliği ile personel, tutuklu ve hükümlülere yönelik “Din İstismarı ile Mücadele” konulu seminer düzenledi.

İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün moderatörlüğünde düzenlenen seminerde, İl Vaizleri Abdullah Aksoy ve Abdullah Buyankara sunum yaptı. 

Program, Müftü Yılmaztürk'ün seminerin içeriği hakkında bilgi vermesiyle başladı. 

YılmaztürkDiyanet İşleri Başkanlığının din istismarı ile mücadele kapsamında, öncelikle Kur'an ve sünnete dayalı güvenilir din eğitiminin önemine vurgu yaptığını belirtti.

Seminerde FETÖ hakkında bilgiler veren Vaiz Abdullah Buyankara, örgüt elebaşının islamın en temel kavramlarını nasıl istismar ettiğini anlattı. 'Âlim' görünümü altında yürüttüğü gizli ve açık faaliyetlerin istismar boyutunu elebaşının kendi kitap ve konuşmalarından örneklerle dile getiren Buyankara, dinleyicilere FETÖ benzeri terör yapılanmalarına karşı dikkatli olmaları noktasında uyarılarda bulundu.

İl Vaizi Abdullah Aksoy ise dini istismar eden bir diğer terör örgütü olan DEAŞ hakkında bir sunum yaptı.

Eli kanlı terör örgütünün özellikle 'cihad' ve 'tekfir' kavramlarını kullanarak örgüt çıkarları doğrultusunda yaptığı din istismarının boyutunu dile getiren Aksoy, bu kavramların sahih dini bilginin temel kaynakları olan Kur'an ve sünnetteki gerçek anlamları hakkında bilgi verdi.

Aksoy, DEAŞ'ın özellikle gençler arasında nasıl taraftar bulduğu hususunda örnekler vererek açıklamalarda bulundu. 

Konuşmaların ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Eflani İlçe Müftüsü Mehmet Günaydın tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

Hükümlü ve tutukların yanı sıra cezaevi personelinin de katıldığı program sonrasında, benzer bilgilendirme toplantılarının yapılması yönünde mutabık kalındı. 

Editör: Mehmet Çalışkan