Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve alaydan mezun olan ilk Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Sami Yılmaz'ın adının verildiği caminin açılışı İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’nun katılımı ile yapıldı.

Açılışta konuşan Bakan Soylu, “Caminin yapılmasında ustasından kalfasına, işçisinden mimar ve mühendisine kadar aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanımız başta olmak üzere katkı koyan, bu caminin bu noktaya gelmesine Cenab-ı Allah'ın da vesile, sebep kıldığı bütün yardım edenlere buradan şükranlarımızı sunuyoruz, minnetlerimizi ifade ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sami Yılmaz Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 16.06.2021 tarihinde temeli atılan ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Safranbolu Evlerinden esinlenerek Safranbolu’nun tarihi dokusuna uygun olarak yapımı tamamlanan camide aynı anda 550 kişi ibadet edebilecek.

Açılışa İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Fuat Gürel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Kıdemli Albay Hasan Başkök, Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu, milletvekilleri, şehidin ailesi ve protokol üyeleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan