Karabük Müftülüğü ile Sakarya Üniversitesi iş birliğinde “Toplumun Yeniden İnşası ve Kardeşlik Seferberliği” konulu seminer düzenledi.
 

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminer, Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Karaman tarafından verildi.

Öğleden önce cami görevlileriyle, öğleden sonra da Kur’an kursu öğreticileriyle buluşan ve 2018 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülü'ne layık görülen Dr. Karaman, üç kelimenin önemine dikkat çekti ve bu üç kelimenin “Komşum aç kalmayacak!” olduğunu söyledi.

Kendisinin “çorbacı hoca” olarak tanındığını ifade eden Karaman, temin edilen araç ile 2015 yılından bu yana sokaklarda çorba dağıtımına öncülük ettiğini belirtti.

Yapılması gereken çalışmaların fakirlere yönelik değil, zenginlerin sorunlarını çözmeye yönelik olması gerektiğini dile getiren Karaman, bu sorunun çözülmesi halinde ise fakirlere daha çok yardım edilmiş olacağını ve bu ve bu tür projelerle toplumun yeniden inşasına katkı sağlanacağını aktardı.

İki gün süren seminer sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan