İftara, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Kerim Uras, Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Yakup Sekmen, federal ve eyalet milletvekilleri, akademisyenler, diplomatlar, Türk toplumunun temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 500 civarında davetli katıldı.

T.C. Ottawa Büyükelçiliği ve Toronto Din Hizmetleri Ataşeliği ortaklaşa iftara destek vererek Kanada Sufi Cerrahi Derneği sanatçıları ve semazenlerini, Kanadalılarla buluşturdu.  Sema ve Türk Tasavvuf Musikisi performansı salondakileri mest etti.

Kanada Cerrahi Dergâhı Başkanı Tevfik Aydöner, sema öncesinde şunları kaydetti:

"Hey bu muhteşem ülkeye ve bu ülkenin saygıdeğer vatandaşlarına gece gündüz yorulmadan hizmette bulunan muhterem hizmetkârlar! Tasavvuf ehli şuna inanır: Tapılacak ve inanılacak Allah'tan başka ilah yoktur. Hazreti İbrahim, Hazreti Musa, Hazreti İsa ve Hazreti Muhammed (s.a.s.) dâhil tüm peygamberler Allah'ın hizmetkârları ve peygamberleridir. Hizmet peygamberlerin önünde zikredilmiştir. Bundan gaye hizmetin ve hizmetkârların her şeyin önünde olmasıdır."

İftara katılanlar, sema ve Türk Tasavvuf Musikisi heyetine ve bu heyeti iftara getiren T.C. Ottawa Büyükelçiliği ve Toronto Din Hizmetleri Ataşeliğine teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan