Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı"nda, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Hamdi Kavillioğlu konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Tekin, "Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" hakkında bilgi verdi. 

Ardından kürsüye davet edilen Başkanlık Müftüsü Kavillioğlu ise Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Kesim Organizasyonu'nun, İslam coğrafyasında mazlumların umudu haline geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayram sevinci yaşamalarını sağlamak amacıyla bu organizasyonu yıllardır devam ettiriyor. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki mazlumların umudu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. Türkiye Diyanet Vakfının her tarafa ulaşabilmesi için bizlerin de elini taşın altına koyarak bu hizmetleri daha ileriye götürebilmek için Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışlarımızla destek olmamız gerekiyor."

Editör: Mehmet Çalışkan