Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, virüsün neden olduğu yaraları sarmaya başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından; "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti; Beklenen Sensin" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında, 81 ilde "İyilik Hareketi" başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, eğitim görmek amacıyla yurt dışından Türkiye'ye gelen üniversite öğrencilerine sahip çıktı.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesince Doğu Türkistan, Bangladeş ve Afrika gibi ülkelerden üniversite öğrenimi için Kahramanmaraş’a gelen çok sayıda öğrenciye ihtiyaç kartı takdim etti. 

Kahramanmaraş İl Mütfülüğünde düzenlenen takdimde konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç, şunları kaydetti:

"Sıkıntılı süreçlerin şöyle bir özelliği var; turnusol kağıdı gibidir. İnsanların ve toplumların karakterini de ortaya çıkarır. Bizim milletimiz tarih boyunca mazlumun ve mağdurun yanında yer almış bir millettir. Böyle bir durumda birbirini terk eden, öteleyen bir millet değildir. Bu durumda kendilerine ulaşamadığımız, gidemediğimiz, yardım edemediğimiz acaba kimler vardır düşüncesiyle böyle bir arayış içerisine girdik. Kahramanmaraş Müftülüğü ve Kahramanmaraş Diyanet Vakfı Şubesi olarak nasıl olsa kendi insanımıza, komşularımıza, akrabalarımıza bir türlü ulaşıyoruz ama burada olan, bizim misafirimiz olan özellikle Doğu Türkistan’dan, Bangladeş’ten, Afrika’dan gelen çok sayıda öğrencimiz var. Bunların bir kısmı evli, özellikle Doğu Türkistan’dan gelen öğrenci kardeşlerimiz evlenmişler, akrabaları ve tanıdıklarının da burada olmaması sebebiyle Allah-u Teâla bizi büyük bir akraba topluluğu haline getirmiş."

Yardımlaşmanın temelinde imanın olduğunu belirten Müftü Sürgeç; "Bu iman akrabalığı sebebiyle bu kardeşlerimize ulaştık. Bugün Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi tarafından kardeşlerimize gıda kartı veya ihtiyaç kartı takdim ettik. Bu vesileyle bu hayırlı işin hayırlara, güzellikle ve dostluklara vesile olmasını Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Zira bu gibi durumlardan çıkış yolunun dua olduğunu, sadaka olduğunu Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bizlere buyurmaktadır. Peygamber Efendimizin o sözü sadece satırlarda değil aynı zamanda hayatta da yer bulsun istedik ve bugün bu faaliyeti gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan