Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında oluşturulan "Manevi Rehberlik Birimi" desteğiyle hükümlülere yönelik hafızlık eğitimleri veriliyor.

Bu kapsamda verilen eğitimler sonucunda Kahramanmaraş Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumu ikinci hafızını mezun etti.

Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olan Mısır uyruklu Khaled Ahmed İbrahim el-Sayed, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandı.

Sayed için Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda "Hafızlık Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İl Müftüsü Mustafa Tekin, hafızlığın öneminden bahsederek, “Hafızlar, Kur’an’a aşık olan insanlardır. Bu aşk herkese nasip olmayacak bir duygudur. Bundan sonra hafızımız, Kur’an’ın sadece lafzıyla değil manasıyla da buluşarak bir hayat sürmesi gerek. Zira Kur’an’ın manasıyla buluşmayan, onu hayatında içselleştirmeyen kişi gerçek anlamda Kur’an’la buluşmuş olamaz. Bu meşakkatli ve bir o kadar da bereketli yolda büyük çabalar vererek hıfzını tamamlayan hafızımıza, hıfzını tamamlamasında emeği geçen hocalarıma ve cezaevi personeline teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Cezaevinde yürütülen hafızlık eğitimi hakkında bilgilendirmede bulunan Cezaevi Vaizi ve Koordinatör Musa Söyler ise “Kampüs genelinde 8 din gönüllüsü kardeşimle birlikte hizmet vermekteyiz. İkinci hafızımızın da hıfzını tamamlayıp belge alması herkesten önce hocaları olarak bizleri büyük bir sevince gark etmiştir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, el Sayed’e “Hafızlık Belgesi” ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Müftü yardımcıları, Cezaevi Savcısı, ilçe müftüleri, kurum amirleri, Müftülük ve Cezaevi personeli ile hükümlüler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan