Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Abdülhamid Han Camii’nde Mevlid-i Nebi programı düzenledi.

Mevlid Kandilinde düzenlenen programda Kahramanmaraş İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından Kur’an’ı Kerim okundu, ilahiler söylenerek dualar edildi.

Programda Hz. Peygamber ve Çocuk konulu bir konuşma yapan İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin 1449. Yıldönümünü münasebetiyle buradayız. Bu yılki temamız Hz. Peygamber ve Çocuk olması münasebetiyle hafızlık kurslarında hafızlık yapan çocuklarımızı bu programa dahil ettik. Onlar bizim başımızın tacı, şehrimizin manevi süsüdür.’’dedi.

- Hz. Peygamber’in çocuklarla iletişimi çok güçlüydü

Müftü Sürgeç, Hz. Peygamber’in çocuklarla iletişimi çok güçlü olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

‘‘O, çocukların dünyasına girer, onlara rehberlik eder, müslim, gayr-i müslim fark etmeden hasta olan çocukları ziyaret ederdi. Kuşu ölen çocuğa taziye ziyaretinde bulunurdu. Kız çocuklarını diri diri gömen bir toplum varken, günümüz Avrupası kadının ruhu var mıdır tartışması yaparken Yüce dinimiz kız çocuklarını, kadınları koruma altına alıyordu. Efendimiz torunu Ümame’yi sırtına alıp gezdirirken tüm dünyaya şu mesajı veriyordu: sizin diri diri gömdüğünüz, ruhu var mı diye tartıştığınız kız çocukları, kadınlar benim başımın tacıdır. Biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz. Bizler Peygamberimizin mirasına sahip çıkmalıyız. İnşallah bu mirasa sahip çıktığımızda, onun hayatını, ahlakını hayatımıza uyguladığımızda Rabbim milletimizi payidar edecektir. Rabbim şehrimizden, İslam âleminden, sinelerimizden, gönüllerimizden Kur’an seslerini, ezan seslerini eksik etmesin inşallah.”

- Camilerde koronavirüse geçit verilmiyor

Öte yandan Kahramanmaraş İl Müftülüğüne bağlı camilerde koronavirüs denetimleri aralıksız devam ediyor.

Özel gün ve gecelerde yapılacak programlar öncesinde dezenfekte çalışmaları yapılan camilerde yapılan denetimlerde maske ve sosyal mesafe kurallarına, camilerin temizlik ve hijyen durumlarına, özellikle Cuma namazlarında cemaat kapasitesinin geçilmemesi hususları üzerinde hassasiyetle duruluyor.

Camilerdeki denetimlerin sürdüğünü belirten Onikişubat İlçe Müftülüğü Murakıbı Cuma Akçakaya, “İlçe Müftülüğü denetim ekipleri olarak eylül ayının başından bu yana köy ve merkez camilerimizde bazı camilerimizi birkaç defa olmak üzere altı yüz civarında denetim yaptık. Ayrıca ilçemize bağlı yüz otuz yedi mahallede görev yapan 348 din görevlimizden oluşan izalosyon-filyasyon ekibi de pozitif vakaların ve temaslı hastaların kontrolünü ve denetimini yaparak sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmeye çalışarak pandemi sürecinde gerekli hassasiyeti gösterip üzerlerine düşeni layıkıyla yerine getiriyorlar.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan