Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Sümeyye Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursu dualarla açıldı.

Kur’an kursunun açılışı amacıyla düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılışa katılanlara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu şunları söyledi:

“Hafızlık müessesesi Hz. Peygamber (s.a.s.) zamanında, Endülüs’te, Osmanlı’da çok önemliydi. Şu an Türkiye’de yüz bin civarında hafızlık talebesi var. Fakat birçok İslam ülkesine göre nüfusa oranla hafız sayımız düşük, ancak son zamanlarda bu müesseseye destek artıyor ve bu sayının artacağına inanıyoruz. Hz. Peygamber'in (s.a.s.) kalbine Kur’an-ı Kerim nasıl vahyolmuşsa, hafızlık talebelerinin de kalplerine yerleşmesini Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.”

Daha sonra kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmasının yanında güzel bir üslupla okunması ve hafızlık müessesesi Hz. Peygamber'den (s.a.s.) beri gelen bir gelenektir. Hafızlar Kur’an-ı Kerim’in hafızı olmalarının yanında davranışlarıyla ve hayatlarıyla da Kur’an-ı Kerim’i muhafaza etmeliler.” ifadelerini kullandı.

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir ise “İslam’ın ilk şehidi Hz. Sümeyye’dir. Biz de onun ismini yaşatmak için kursumuza bu ismi verdik. İnşallah bu kursumuz zamanımızın Sümeyyelerini yetiştirecek.” dedi.

Emekli Müftü Ali Maraşlıgil’in yaptığı duanın ardından Sümeyye Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursu hizmete açıldı.

Açılış programı misafirlere yapılan ikramlarla sona erdi.

Kur’an kursu açılışı için düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Müftüsü Celal Sürgeç, ilçe müftüleri, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan