Üniversite Gençlik Merkezi dualarla açıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi “Diyanet Gençlik Merkezi” dualarla açıldı.

Gençlik merkezi açılışı için düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in açış konuşması ile devam etti.

Müftü Sürgeç, “Önceden sadece cami hizmetlerimiz varken bugün hastanelerde, çocuk evlerinde, cezaevlerinde, huzurevlerinde de biz varız. İnsanın doğumunda kulağına okunan ezandan, ölümünde cenaze namazına kadar biz varız. Yani insanın olduğu her yerdeyiz.” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can: “İl Müftülüğü ile yaptığımız protokolle bu güzel müesseseyi açıyoruz. Müftülüğü tahsis ettiğimiz bu yerden maddi beklentimiz olmadı. Manevi kazanç bizim için çok daha değerli. İnşallah bu işbirliği gençlerimizi yetiştirmemizde bir örnek olacak. Gençlerimizin okumaya çok ihtiyacı var. İnşallah bu mekân bu konuda çok katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ise şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençliğe yönelik çalışmalara her yıl daha da ağırlık veriyoruz. İnşallah her ile gençlik merkezleri açmayı planlıyoruz. Gençlerimiz ne zaman farklı bir ortama girmek isterlerse, ne zaman manevi bir ortama girmek isterlerse gençlik merkezlerimiz gençlerimize bu noktada yardımcı olacaktır.”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Genç’in yaptığı dua ve kurdele kesimi ile “Diyanet Gençlik Merkezi” hizmete girdi.

Açılış programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun yanı sıra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Müftüsü Celal Sürgeç, akademisyenler, komşu il müftüleri, ilçe müftüleri, daire personeli, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan