Çeşitli programlara katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, din görevlileriyle buluştu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’in açış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, konuşmasına Diyanet İşleri başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını ileterek başladı.

Prof. Dr. Muslu, Arif Nihat Asya’nın Maraş için yazdığı şu şiiri okudu:

"Maraş Türkiye'nin kalem kaşıdır,

Maraş Türkiye'nin köşe taşıdır,

Maraş tarihleri inşa ettiren,

Koca Sinanların ustabaşıdır."

“Maraşlım! Bir hamaset destanı nakşedildi bağrına,

Yurdumun aslanları öldü iman uğruna,

Ruhlarda bayraklaşan Allah için savaştır,

Bu şehitler diyarı işte bu yer Maraş’tır.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, din görevlilerine hitaben yaptığıu konuşmasında şunları söyledi:

“Vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan, istiklali hayat felsefesi haline getiren, kan verip can verip Maraş’ı işgalden kurtaran kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ezan, bayrak ve namus uğruna anadan yardan serden geçen tüm şehit ve gazilerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun. Geçmişten günümüze hayatını din hizmeti gibi ulvi bir vazifeye adamış hocalarımızdan ahirete irtihal edenlere Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içinde daha nice hizmet dolu ömürler nasip etmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. 

Diyanet İşleri Başkanlığımız yaklaşık 150 bin personeliyle yurt içinde ve dışında din hizmeti sunmaktadır. Görev yaptığımız her yerde camilerimizin mihrabından minberinden, kürsüsünden, minaresinden hakkın ve hakikatin sesini yükseltiyor, Kur’an kurslarımızda Allah’ın kitabını ve Resul-i Ekrem’in örnek hayatını öğretiyor ve büyük bir özveri ile milletimizin manevi hayatına rehberlik etmeye çalışıyoruz.”

Programa Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun yanı sıra Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan