Tüm dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) salgını karşısında büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına destek olmak adına bir mektup yazan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, din görevlileriyle birlikte hastaneleri ziyaret etti.

"Sağlık çalışanlarına dua ederek manen yanlarında olduklarını, ziyaret ederek de fiziken yanlarında olduklarını göstermek istediklerini" belirten Müftü Sürgeç; "Sağlık çalışanlarımıza sürekli dua ediyoruz. Bizler kendi hayatını yaşamanın telaşına düşmüşken, onlar kendi hayatından başka diğerini yaşatmanın gayreti içerisindeler. Sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, temizlik görevlilerimiz başkaları için çalışırken, biz de onlara sürekli dua ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız için bütün din gönüllüleri adına bir mektup yazdım." dedi.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi ise Sürgeç’e sağlık çalışanları adına teşekkür ederek; "Bütün dünyayı etkileyen bir pandemi sürecindeyiz. Sağlık çalışanlarımız bu süreçte özveriyle ve gayretle büyük bir mücadele içerisindeler. Sağolsun toplumumuzdan büyük bir destek görmekteyiz. Bu bağlamda da İl Müftülüğümüz ve Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi gönüllüleri bizlere destek amacıyla gelmiş bulunmaktalar. Kendilerine bize gösterdikleri bu kıymetli destek için bütün çalışanlarımız ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından sağlık çalışanlarına, Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi iş birliğinde hazırlanan Kur’an-ı Kerim ve meali ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan