Kahramanmaraş İl Müftülüğü Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Değerler Eğitiminde Drama Uygulamaları” konulu seminer düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Yaz Kur’an kurslarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Diyanet ailesi olarak yaz Kur’an kurslarına çok önem veriyoruz. Burada eğitim gören yavrularımıza dinî, manevi ve millî değerlerin kazandırılmasında üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız artık yaz tatiline girdiler. Yavrularımızın bu tatil dönemini en faydalı ve verimli bir şekilde değerlendirmeleri için Diyanet olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getireceğiz.” ifadesini kullandı.

Müftü Sürgeç’ten sonra kürsüye gelen Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Erdoğan şunları kaydetti:

“Her şey çemberle başlar drama yaşantılarında. Çemberde sıcacık bir merhaba unutulmayacak yaşantıların habercisi olur. Sözcükler paylaşımlara, paylaşımlar duygulara, duygular yaşantılara dönüşür ve unutulmayacak anılar kalır öğrencilerin kalplerinde ve zihinlerinde. Bir anlamda kalbe ve zihne dokunmaktır drama. Hayalleri gerçekleştirmek, oynamak, canlandırmak, kendini ifade etmektir. Gerçek ile kurgu arasında yolculuk yapmaktır. İşte bizler, bu yolculukta sizlere ve öğrencilerinize yardımcı olmak, sınıflarınızda drama çemberlerinin oluşmasını sağlamak için çıktık yola. Önce biz çember olduk. Kahramanmaraş’a gelerek tüm içtenliğimizle ‘merhaba’ dedik. Paylaştık, düşündük, sorguladık, ürettik. Bilgilerimizi, duygularımızı, deneyimlerimizi yansıttık ve öğrencilere hem öğrenecekleri hem de eğlenecekleri ders örnekleri sunmaya çalıştık. Düşünen, üreten, problem çözen öğrenciler yetiştirmek için.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan