Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, 2019 yılı Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Müftülük personeli ve Necip Fazıl Hastanesi Manevi Destek Birimi personelinden oluşan heyetle, Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tedavisi devam eden hastalara moral ziyaretinde bulundu.

Müftü Sürgeç’e hastane Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi de eşlik etti. 

İl Müftüsü Sürgeç, hastaların manevi bir rehberliğe ihtiyaç duyduğunu, bu sebeple onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve rehberlik etmek amacıyla hasta ziyaretini gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Ayrıca “Hemşirelik Haftası” münasebetiyle hemşirelerin de haftalarını tebrik eden Sürgeç, hemşirelerin hastaların iyileşme süreçlerinde önemli bir görev ifa ettiklerini söyledi. Hastalara ve hemşirelere gül ve "Hadislerden Seçme Dualar" kitabı takdim edildi.

Necip Fazıl Hastanesi Manevi Destek Birimi görevlilerinden Nurhayat Aygün ise şöyle konuştu:

“Hastaneler insanların duygularının en yüksek olduğu yerlerden birisidir. Özellikle hasta ve hasta yakınları zaman zaman üzüntü, sıkıntı, öfke ve ümitsizlik gibi tedavi süreçlerini olumsuz etkileyen duygulara kapılabilmektedirler. Bu gibi durumlarda hastalar zaman zaman bununla baş edebilme konusunda kendilerini yetersiz hissedebiliyorlar. Burada hastalarımızı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve moral motivasyon desteği sağlamaya çalışıyoruz. Hastane ortamında, hastalarımız ve hasta yakınlarımız ile çalışanlarımızla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Onların yaşadıkları zor süreçte belirledikleri yeni yollarda rehberlik etmeye çalışıyoruz. Görüşmelerimiz sırasında dinî argümanlarımızı ön planda tutuyoruz.”

Hastalar ve hasta yakınları da ziyaretten ve hastane manevi destek biriminin yaptığı hizmetlerden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.


 

Editör: Mehmet Çalışkan