Kahramanmaraş İl Müftülüğünce uygulamayaa geçirilen "Köyde Hayat Var" projesi kapsamında köylere ziyaretler düzenleniyor.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) koordinesinde yürütülen proje kapsamında İl Müftülüğü vaiz ve uzmanları tarafından köyler ziyaret ediliyor.

Köydeki yaşlı, engelli ve hasta olan vatandaşları evlerinde ziyaret eden din görevlileri, manevi destek hizmeti sunuyor.

Köy okullarının da unutulmadığı ziyaretlerde din görevlileri öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek okul kütüphanesine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar da hediye ediyor.

Proje kapsamında Merkez Onikişubat İlçesi Hacılar Köyü’ne gerçekleştirilen ziyarete İl Müftüsü Mustafa Tekin’in eşi Muradiye Tekin de katıldı.

Köydeki kadınlarla bir araya gelen Tekin, Cumhuriyetin kuruluşuna şahitlik eden 117 yaşındaki Kenan dedenin de Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili anılarını dinledi.

Diyanet'in her zaman ve her alanda olması gerektiğinin ifade edildiği ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan Din Hizmetleri Uzmanı Neslihan Utangan, “Bu köy ziyareti sadece ziyaret ettiğimiz aileler için değil bizler için de çok anlamlı idi. O eski güzel adetlerin yaşatıldığını görmek, yaşadıkları yoksulluğa rağmen her gittiğimiz evde ‘lütfen soframıza oturmadan gitmeyin’ diye misafirperverliklerini ve yüzlerinde tebessümü görmek bizleri de çok mutlu etti.” dedi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan