Elbistan İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ve Elbistan Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile İmam Hatip Lisesinin 18 yaşını doldurmuş açık lise öğrencilerine ve katılmak isteyen okul dışından kursiyerlere yönelik "Cenaze Hizmetleri" kursu açıldı. 

14 erkek, 25 kız öğencinin katıldığı kursta dersler İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Şaban Taş, İlçe Gençlik Koordinatörü Habibe Gülbay ve ilçe devlet hastanesindeki görevli gassallar tarafından teorik ve uygulamalı olarak işlendi.

Elbistan İlçe Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörü Habibe Gülbay, "Dört hafta süren cenaze hizmetleri kursunda temelde iki şeyi amaç edindik. Birincisi, bir tefekkür boyutu olarak en güzel dersi ölümden almak. Öldükten sonra kişi en sevdiği kıyafetini bile yanında götüremiyor. Kişiye ancak amelleri yoldaşlık ediyor. İkinci olarak ise gerek ölüm esnasında gerek ölüm sonrası doğru bilgi ve uygulamaları aktararak toplumda yer edinen yanlış ve hurafe uygulama ve bilgilerden kursiyerlerimizi ve onlar vasıtasıyla da toplumumuzu arındırmak oldu. Kursiyerlerimize Başkanlığımızın 'Cenaze Hizmetleri Rehberi' kitabını hediye ederek derslerimizi bu doğrultuda işledik. İnşallah derslere katılan ve sınavlarında  başarılı olan kursiyerlere de Elbistan Halk Eğitim Merkezi tarafından 'Gassallik  Belgesi' verilecek.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan