Kahramanmaraş İl Müftülüğünün ev sahipliğinde,  İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi Dekanlarının katılımıyla "3. Bölge İl Müftüleri İstişare ve İş Birliği Toplantısı" yapıldı.

Toplantı; Gaziantep, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis İl Müftüleri ile İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi Dekanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Kahramanmaraş ve havalisinde sunulan din hizmetlerinin değerlendirilmesi, geliştirilmesi, görüş alışverişinde bulunulması ve iş birliği yapılması amacıyla yapılan toplantı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Program, İl Müftülüğü Kur’an tilavetiyle başladı, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç'in açış konuşması ile devam etti.

Müftü Sürgeç, İl Müftüleri ve Dekanlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin tanıtıldığı sinevizyon gösteriminin ardından istişare bölümüne geçildi. 

İl Müftülükleri ve merkez ilçe müftülüklerinin yapmış olduğu faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, bölge içinde tespit edilen konu başlıkları hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu; değerlendirme, teklif ve öneriler kayıt altına alındı.

Bölge İl Müftüleri, İlahiyat Dekanları ve İslami İlimler Fakültesi Dekanlarının katılımıyla iki oturumda gerçekleşen toplantısının dördüncüsünün Hatay’da yapılması kararı alındı.

Toplantının ardından Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi Kahramanmaraş Şubesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Diyanet Gençlik Merkezi ziyaret edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan