Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Balıkesir İl Müftülüğüne atanan Kahramanmaraş İl Müftülüsü Celal Sürgeç, düzenlenen programda personelle vedalaştı.

7 Aralık 2016 tarihinden beri Kahramanmaraş İl Müftüsü olarak görev yapan Sürgeç onuruna, İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri personelinin katılımıyla "Veda Programı" düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Müftülük personeli ve din görevlileri ile bir araya gelen Sürgeç, "Maraş ile Maraş’a gelmeden önce bir bağımız vardı. Maraş’a gelmeden şehrin manevi dinamiklerini tanıdım; Maraş’a sadece fiziken değil fikren de geldim. Elazığ ve Kahramanmaraş arasında fiziki olduğu kadar kültürel bir fay hattı da vardır. Geldiğimiz zaman ne kadar sevindiysek, gittiğimiz bu zamanda da mahzunuz. Buraya geldiğimde ben personelime müdür olmaya değil, şehre müftü olmaya geldim. Hiçbir gönlü yıkmamaya, onur kırmamaya gayret ettim. Eğitimci yönüm ağır bastığı için eğitime ve sosyal hayata dokunmaya ağırlık verdim. Birçok projemiz pandemi sebebiyle yarım kalsa da vatandaşlarımıza ulaşmak, onların hayatına dokunmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Alıştığımız yerde olduğu kadar atandığımız yerde de görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz inşallah." dedi.

Sürgeç, program sonunda ilçe müftülerine “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan