Tashih-i huruf kursunun açılış programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kur’an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında kursiyerlere hitap eden Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya şunları kaydetti:

Tashih-i huruf kursunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sözün çok edebi olması önemli değildir. Sözü söyleyen kişinin söylediği sözün ruhunu kapması çok önemlidir. Vereceğini o cümlelerin içerisinde ruhuyla işlemesidir. Harput Eğitim Merkezinden Abdullah Nazırlı Hocamızın dediği gibi 'Kur’an’ın lafzını hamil, ahkâmını amil, ahlakıyla kâmil' olmazsa olmazımızdır. İşimiz çok ulvi ve önemlidir. Ulvi ve önemli olduğu kadar üzerimize büyük bir sorumluluk yükleyen bir hizmettir. Hepimiz bu alanda Hz. Peygamber'e (s.a.s.) varis olarak onun yaptığı işi yapmaya talip olmuşuz. Devletin bu işi yapmakla görevlendirdiği insanlarız. Kemiyet itibariyle oldukça çoğuz. Fakat bunu bir de keyfiyete dönüştürebilirsek önümüzde duran olmayacaktır. Bu yüzden yeterli donanıma sahip olmamız gerekmektedir. Bu yüzden de bu kurstan en azami şekilde faydalanmamız gerekiyor.” 

Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç ise: “Rahmetli İl Müftümüz Muhammet Gevher Hocamızın gayretleriyle 2014 ve 2015 yıllarında iki defa bayanlara yönelik tashih-i huruf kursu düzenlenmişti. Şimdi de erkeklere yönelik birinci tashih-i huruf kursunu açmış bulunuyoruz. Tashih-i huruf kursları Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli kurslarından birisidir. Bizim amacımız Kur’an’ı güzel okuyan ve onu en güzel şekilde yaşayan ve ahlakıyla örnek olan insanlar yetiştirmektir." dedi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan