Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Kahramanmaraş Yatılı Hafızlık Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Eğitim Kültür Derneğinin iş birliği ile bir program düzenlendi.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve sunuculuğunu Onikişubat İlçe Vaizi Bünyamin Engizek’in yaptığı program, Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Nurullah Kütük’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından yine aynı okulun öğrencileri izleyicilere ilahi dinletisinde bulundu.

İlahi dinletisinin ardından yönetmenliğini Hüseyin Burak Us’un yaptığı, Kahramanmaraş’taki farklı okullardaki öğrencilerden oluşan ‘Çağın Tiyatro Ekibi'nin oynadığı tiyatro oyunu izleyicilerin beğenisine sunuldu. 

Musab bin Umeyr’in Müslüman olmadan önceki ve sonraki yaşantısından kısa bir kesitin canlandırıldığı oyun, izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. 

Program sonunda Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Hümeyra Malkoç ve Cafer Dağ bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasının “Hz. Peygamber ve Gençlik” olmasından hareketle Peygamberimizin genç sahabelerinden Musab bin Umeyr’i gençlere anlatmak istediklerini, amaçlarının gençlerin Hz. Peygamber’i ve sahabelerini örnek almalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan