Kahramanmaraş İl Müftülüğünce ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde müftülük binasına yeni yaptırılan engelli asansörünün açılışı törenle yapıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç: “Yüce Allah Kur’an-ı Kerimde ‘Allah sizin için zorluk dilemez kolaylık diler.’ buyurmaktadır. Efendimiz (s.a.v.)’de bu minvalde ‘Din kolaylıktır’ buyuruyor. Bir başka hadis-i şerifinde ise Peygamber Efendimiz ‘Ümmetimin işini, hayatını kolaylaştıranın Allah da işini kolaylaştırır’ buyurmuştur. Devletimizin de engelsiz hayat projesi kapsamında engelli vatandaşlarımızın devlet dairelerine ulaşımını kolaylaştırmak için İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubemizce müftülüğümüzün hemen ön kısmına bu asansörü inşa ettik. Sadece engelli vatandaşlarımız değil yaşlı ninelerimiz, dedelerimiz de bu merdivenleri çıkmakta zorluk çekiyorlardı. İnşallah hepsinin müftülüğümüze ulaşmalarını kolaylaştırmak adına bu asansörü yaptık. Açılışını da böyle anlamlı bir günde hep beraber yapıyoruz. Rabbim hayırlı uğurlu eylesin. Yüce Rabbimiz insanların dış görünüşlerine değil amellerine, gönüllerine bakar. Asıl engelli Allah’a secde engelli, inanma engelli olan insanlardır. Bu vesileyle bütün engelli vatandaşlarımızın engelliler gününü kutluyor, bu asansörün yapımında emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılışa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Tuğba Gökçen, Aile ve Sosyal Politikalar Şube Müdürü Hatice Doğan, müftülük personeli ve engelli vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan