Kahramanmaraş İl Müftülüğünce 4-6 yaş Kur'an kurslarında verimliliği artırmak amacıyla bu kurslarda görev alan Kur'an kursu öğreticilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Hafız Ali Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminer Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından seminerin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 4-6 yaş eğitiminde çocuklara dini, manevi ve milli değerlerin kazandırılmasından sorumluyuz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın din eğitimine erken yaşta başlanması büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden Kahramanmaraş Müftülüğü olarak 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımızı ve Kur’an kurslarında görev alan öğreticilerin eğitimlerini önemsiyoruz.” dedi.

Üç gün süren seminer programı şu şekilde gerçekleşti:

Birinci Gün

•    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alparslan Alkış - Erken çocukluk dönemi dini ve ahlaki gelişimi,
•    Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni İbrahim Yıldız - Erken çocukluk dönemi problem davranışlar ve çözüm yolları,
•    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Derya Kayıran - Okul öncesi dönem hikâye anlatımı ve mahremiyet eğitimini, 
•    İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Eğitmeni Halil Ağyar - Çocuk sağlığı ve ilk yardım.

İkinci Gün

•    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Çocuk Gelişim Öğretim Görevlisi Emine Can Mercan - Gelişim Psikolojisi ve Drama ile Din Eğitimi, 
•   Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Çocuk Gelişim Öğretim Görevlisi Esra A. Elbistanlı -  Erken çocukluk döneminde müzik eğitimi ve çocuk ile iletişim.

Üçüncü Gün

•    Özel Eğitim Öğretmeni Hüsne Demir - Özel Eğitim, 
•    İl Müftülüğü PDR Öğretmeni ve İl Gençlik Koordinatörü Seyit Şişman - Okul öncesinde sınıf yönetimi konulu sunumlar yapıldı.

4-6 Yaş Koordinatörü Rabia Alagöz yaptığı açıklamada: “4-6 yaş grubu sınıflarında belli kriterlere sahip öğreticiler görev alırken bu öğreticilerin uygulama konusundaki niteliklerini artırarak daha donanımlı bir şekilde görevlerini ifa edebilmeleri için müftülüğümüz 4-6 yaş öğretici seminerleri düzenledi." ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda İl Müftüsü Celal Sürgeç’in katılımıyla eğitim semineri değerlendirme toplantısı yapıldı, 4-6 yaş Kur’an kurslarında karşılaşılan sorunlara ortak çözümler noktasında fikir alış verişinde bulunuldu. 

Editör: Mehmet Çalışkan