1. Kafile için İl Müftülüğü tarafından uğurlama programı düzenlendi. Programa, İl Müftü vekili Süleyman Yavuz, Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü Osman Aydın, Hac ve Umre Büro çalışanlarının yanı sıra Hacca gidecek 188 kişi ve yakınlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

Din Görevlileri tarafından okunan İlahiler, tekbirler, salalar, salat-ü selamlar, Hacı adayı ve yakınlarına duygu dolu anlar yaşattı.

Programda il Müftü Vekili Süleyman Yavuz bir konuşma yaptı. Yavuz konuşmasında, “Değerli Hacı adaylarımız, sizler yeryüzünün en kutsal mübarek yerlerine gitmek üzere yola çıkıyorsunuz, sizler Peygamberimizin ifadesiyle ‘Duyufu’r Rahman’sınız’, yani Allah’ın misafirlerisiniz. İnanıyorum ki Rabbim siz misafirlerine Rahmetiyle, merhametiyle muamele edecektir. Sizler de bu değerin, nimetin kadrü kıymetini bilerek orada ibadet edecek, anne babanızın size verdiği isme ziyade ile Hacı olarak memleketimize döneceksiniz. Sizler bizim Kabe’deki temsilcilerimizsiniz. Bizler için bol bol dua edin, çünkü duaların makbul olduğu yere gidiyorsunuz. Sizler Medine’ye Peygamber efendimize misafir olmaya gidiyorsunuz oralara bizden de selam götürün, Rabbim haccı mebrur ile salimen dönmeyi nasip eylesin” diyerek sözlerini tamamladı.   

İl Müftü Vekili Yavuz’un duasının ardından Göksun İlçe Müftüsü Şükrü Safa’nın Kafile Başkanlığında, Görevlilerle birlikte toplam 194 Hacı Adayı, Medine’ye uçmak üzere otobüslerle Gaziantep havaalanına doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan