Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı yardımların yanında eğitim alanında da önemli çalışmalar yürüten Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini hayata geçirmişti.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) koordinesinde ülke genelinde sürdürülen proje kapsamında TDV Sakarya Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları gönüllüleri, kardeş il olarak belirledikleri Kahramanmaraş'ta kütüphane açmak için kermes düzenledi.

Kermesten elde edilen gelirlerle alınan kitaplar, kütüphane oluşturulmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesine gönderildi.

Onikişubat 15 Temmuz Şehitler Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ve Pazarcık Anadolu Lisesi’nde oluşturulan kütüphaneler, İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu, Onikişubat İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz, Pazarcık İlçe Müftüsü Feyzullah Çalışkan, Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo ve okul müdürlerinin katılımıyla açıldı. 

Kütüphane açılışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Köroğlu, “Sakarya İl Müftülüğü ve TDV gönüllülerinin destekleriyle 'Gönül Kütüphanemiz' gençlerimizin gönlünde taht kursun istedik. Bizlere ulaşan gençlerimiz, TDV yayın evlerimizden istifade ediyorlardı. Şimdi ise bu yayınlarımıza ulaşamayan gençlerimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projede emeği geçen tüm gönüllülere teşekkür ediyorum.” dedi.

Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo ise farklı alanlardan bu kadar çok çeşitte kitap bağışı yaparak kütüphanenin kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan