Kahramanmaraş il müftülüğü, engelli vatandaşlara yönelik iftar programı düzenledi. Yaklaşık 150 engelli vatandaşın ailesi ile birlikte davet edildiği iftar programına,  İl Müftüsü Celal Sürgeç ve müftülük personeli, ilde faaliyet gösteren görme engelliler okulu personeli, öğretmenler, ilçe engelli koordinatörleri, öğrenciler, işitme ve görme engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Program, görme engelli Muhammet Karaokur’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yine Karaokur tarafından okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlar açıldı.

Ardından il müftüsü Celal Sürgeç kısa bir selamlama konuşması yaptı. İnsanın önemine dikkat çeken Sürgeç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Allah'ın en şerefli varlığı insandır. Zira Yüce Rabbimiz insana halife diyor ve onu övüyor. Bundan dolayıdır ki gönül ehli insanlar, insanın değerini şöyle dile getirirler:

Hazer kıl! Kırma kalbin kimsenin cânını incitme!

Esîr-i gurbet-i nâlân olan insanı incitme!

Bir yerde insan incinirse orada hukuktan, devletten hatta dünden dahi bahsedilmez. Çünkü bütün bunlar hep insan içindir. Bizler insanlar arasında herhangi bir ayrım yapmamayı öğütleyen bir dinin mensuplarıyız. Bütün insanlar bizim için kıymetlidir. Allah katında kıymetlidir. Onun için ben o kelimeyi, engelli kelimesinin kullanamıyorum. Çünkü bana göre en büyük engel kendisini yaratan yaşatan nimetleriyle donatan Rabbini tanımamaktır. Onu tanımayan en büyük engel sahibidir bize göre. Dolayısıyla bu tür insanlar erkek-kadın sağlam ve azalarını tam kullanamayanlar, Allah katında eşittir, değerlidir. Hatta onlar arasında en değerli olanın kim olduğunu dahi biz tayin edemeyiz. Yüce rabbimiz sizin ne hayırlınız erkekler demiyor, kadınlar demiyor, sizin en hayırlınız bütün azalarını tam kullananlar demiyor, “sizin en hayırlınız yaratan yaşatan Rabbini en iyi tanıyan, ona gönül bağıyla bağlı olanlar” diyor. Öyle ise Allah’a karşı gönül bağını yitirenler, en büyük engel sahibidirler. Bu vesileyle davetimize icabetinizden dolayı teşekkür ederim, Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum, iftarlarınızı Allah kabul etsin cennet ve cemaliyle hepimizi müşerref eylesin.”

Editör: Mehmet Çalışkan