Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na, toplumun tüm kesimlerinden gelen destek artarak devam ediyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi işbirliğinde “Haydi Kahramanlar Diyarı Kahramanmaraş, Hep Birlikte İdlib’e 46 Sıcak Yuva Kurmaya” sloganı ile yürütülen kampanya ile 120’nin üzerinde ‘İyilik Konutu’ bağışlandı.

Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Boğaziçi Camii cemaati aralarında topladıkları 24 bin TL’yi, din görevlisi Veli Durdu başkanlığında Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’e teslim etti. 

Din görevlisi Veli Durdu, “Bu güzel kampanyada biz de olmak istedik. Kardeşlerimiz orada zor şartlar altındayken biz burada rahat edemedik. Bugün 4 ev parasını toplayıp teslim ettik. 2 ev parası da hazır olmak üzere onu da teslim edeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ise; “İdlib’de şu anda yaşanan insanlık dramı sebebiyle orada bulunan kardeşlerimiz, çadırlarda müsait olmayan koşullarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz varken biz burada rahat edemedik, Kahramanmaraş din görevlileri olarak bir kampanya başlattık. Kendi aramızda başlattığımız bu kampanya karşılık buldu ve 46 ev olarak başlattığımız bu kampanya en son 120 ev karşılığı olan 720 bin TL’yi Türkiye Diyanet Vakfı’nın İdlib’de Sıcak Bir Yuva kampanyasına yatırdık. Şu an itibariyle de 20 ev parası da hazır ve gün geçtikçe de yardımlar geliyor. İnşallah bu evler tamamlandıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı ile yaptığımız anlaşma gereği orada yapılacak olan yerleşim yerine ‘Kahramanmaraş Yaşam Kenti’ adını vereceğiz. Bu vesileyle bu kampanyaya katkıda bulunan tüm kardeşlerimize, hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah evlerin açılışına vakfımızın mütevellisi ile gidip açılışını yapacağız.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan