‘Mevlidi- Nebi Haftası’ kapsamında Kahramanmaraş İl Müftülüğünce Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’nde açılan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ziyaret edildi.

Ziyarete Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ile İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu katıldı.  

Heyet, Geçici Barınma Merkezi Din Hizmetleri Birim Sorumlusu Eyüp Köse’den yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Burada kısa bir değerlendirme yapan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, “Bizler burada bir aile olarak yaşıyoruz. Burası ailemize dair hizmetlerin, ailemize dair yaşanan sorunların yerinde hem de kendi dilleriyle çözüme kavuşacağı bir merkez. Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altındaki geçici barınma merkezleri bünyesindeki tek Aile ve Dini Rehberlik Bürosu burası.” dedi.

Sonrasında yetişkin ve 4-6 yaş Kur’an kurslarını ziyaret eden Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, aileler ve öğrencilerle sohbet edip çeşitli hediyeler takdim etti.

‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu panel düzenlendi

Öte yandan Kahramanmaraş İl Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Peygamberimiz ve Aile’  konulu panel düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında hazırlanan tanıtım filmi ile devam etti.

Açış ve selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Hz. Peygamberi iyi tanımalı, iyi anlamalı ve iyi yaşamalıyız. Bugün Hz. Peygamber’e ihtiyacımız her zamankinden daha fazladır.” ifadelerini kullandı.

Moderatörlüğünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan’ın yaptığı panele Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci ile Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut konuşmacı olarak katıldı.

“Aile kurumunun dağılmaması için eşlere karşılıklı vazifeler düştüğünü, her iki tarafın da fedakârlıkta bulunması gerektiğini” ifade eden Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ise “Hz. Peygamber’in hayatını hayatımızın düsturu yapmalıyız.” dedi.

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, “Üsve-i Hasene Olarak Peygamberimiz” başlığı altında yaptığı konuşmasında; “Anmak kelimesi unutulanlar içindir. Biz Hz. Peygamberi anmak değil anlamak zorundayız. Onu ahlakıyla, onun hayat düsturlarıyla yaşamak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci de “Günümüzde Aile Kurumunun Yaşadığı Sorunlar ve Sünnet Işığında Çözümler” konusunu işledi.

Prof. Dr. Kahveci; “Aile kurumunun ayakta kalması ve mutlu bir aile hayatı yaşayabilmenin yolu, Kur’an ve sünnet eksenli bir hayat yaşamaktan geçer.” Şeklinde konuştu.

Program, Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Görüzoğlu yönetiminde İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi korosunun ilahi dinletisinin ardından İl Müftülüğünce düzenlenen Tashih-i Huruf Kursu’nda başarılı olanlara belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Programa Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İl Müftüsü Celal Sürgeç, daire amirleri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan