Kahramanmaraş Müftülüğünce "Hediyem Kur’an Olsun" kampanyası kapsamında kurulan çadır, Kahramanmaraşlılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak; onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek, Kur’an öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası, ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca basımı yapılan ve 27 farklı dilde hazırlanan mealli Kur’an-ı Kerimler, Ulu Cami’nin yanındaki Taş Medrese’nin önüne kurulan “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası çadırında sergileniyor. 

Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığının “Dünyanın dört bir tarafında Kur’an-ı Kerim’in bulunmadığı hiçbir ev, hiçbir gönül kalmasın!” sloganıyla başlattığı “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası kapsamında, hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen mealli Kur’an-ı Kerimler, 27 farklı ülkede Müslümanlara hediye edilecek. 

“Hediyem Kur’an Olsun” projesinin ilk gününde Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, kampanya çadırını ziyaret ederek Kur’an-ı Kerimleri inceledi ve bağışta bulundu. 

"Eli Kur’an-ı Kerim’e değmeyen çok sayıda Müslüman ve mümin kardeşlerimiz var"

Kampanya hakkında bilgi veren İl Müftüsü Sürgeç, şöyle konuştu:

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasını Kahramanmaraş’ta başlattık. Buradaki Kur’an-ı Kerimler değişik dillerde ve lehçelerde yazılmış meallerdir. Arnavutluk’tan Sudan’a, Tanzanya’dan Kırgızistan’a oradan Somali’ye kadar kendisine Kur’an-ı Kerim ulaşamamış kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kampanyaya insanlarımız 1 TL ile de katılabilir, Kur’an-ı Kerim bedeli olan 25 TL’yi de ödeyebilir ya da daha fazla bağış yapabilir. Bunlar toplandığı zaman 27 ülkedeki Müslüman kardeşlerimize Kur’an-ı Kerimler gidecek. Kur’an-ı Kerim’i hâlâ göremeyen, eli Kur’an-ı Kerim’e dokunamayan çok sayıda Müslüman ve mümin kardeşlerimiz var. Bu kampanya vesilesiyle bizim insanımızın hediye ettiği Kur’an-ı Kerimlerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından onlara ulaşacaktır. İnşallah, insanımız Kur’an-ı Kerim denildiği zaman gerçekten öne çıkan Kahramanmaraş'ımızın yüreği güzel insanları bu kampanyaya da eminim koşturacaktır, katılacaktır.”

Türkiye Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu Müdürü ve “Hediyem Kur’an Olsun” kampanya çadırının sorumlusu Betül Yurteren ise proje kapsamında ikinci durak olarak Kahramanmaraş’ta olduklarını söyledi.

Yurteren, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde başlatılan ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyası kapsamında Türkiye genelinde çeşitli illerde sergi düzenlenip halka duyurmak ve bilinci artırmayı amaçlıyoruz. İlki geçtiğimiz hafta Gaziantep’te yapılmıştı, şu an ikinci olarak Kahramanmaraş’tayız. Bugüne kadar 27 farklı dilde Kur’an-ı Kerim meali basıldı. Başkanlığımıza iletilen ihtiyaçlar çerçevesinde bu Kur’an-ı Kerimler basılmakta ve ülkelere gönderilmekte.” dedi.

Bağış bedelinin 25 TL olduğunu belirten Betül Yurteren, vatandaşların SMS yoluyla 4333’e “KURAN” yazıp kısa mesaj göndererek veya Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığıyla bağışta bulunabileceğini söyledi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan