Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na toplumun tüm kesimlerinden gelen destek artarak devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfının "İyilik Konutları"na, il ve ilçe müftülükleri de düzenledikleri kampanyalarla destek oluyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, "Haydi Kahramanlar Diyarı Kahramanmaraş; Hep Birlikte İdlib’e 46 Sıcak Yuva Kurmaya" sloganı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek olmak amacıyla kampanya başlattı.

Kahramanmaraşlı hayırseverlerin büyük ilgi gösterdiği kampanyaya en anlamlı destek ise lise ve hafızlık öğrencilerinden geldi.

Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nun öğrenci, öğretmen ve velileri, kampanyaya destek olmak amacıyla topladıkları yardımları, "İyilik Konutları" inşaatında kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesine teslim ettiler.

Okul Müdürü Hacı Ali Kulaç, "İdlib’teki kardeşlerimizin bu durumuna kayıtsız kalamadık. Böyle bir hayır kapısını açan İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum" dedi. 

İl Müftüsü Celal Sürgeç ise İdlib’te zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren aileler için başlatılan "46 Ev Kampanyası"na Kahramanmaraşlı vatandaşların büyük teveccüh gösterdiğini, bir iş insanının tanesi 6 bin Türk Lirası olan briket evlerden 46 adedi tek başına üstlendiğini ve şu anda 100 evi geçtiklerini, hedeflerinin ise 200 briket evi bağışlamak olduğunu kaydetti. 

İyilik Konutları'na bir destek de "Maraşlı Hafızlar" topluluğundan geldi.

Kahramanmaraşlı hafızlar, kendi aralarında topladıkları yardımları İyilik Konutları inşaatında kullanmak üzere İl Müftüsü Celal Sürgeç'e teslim etti.

Hafızlara teşekkür eden İl Müftüsü Celal Sürgeç, kampanyaya katılımın katlanarak devam ettiğini belirterek toplanan bu yardımlarla İdlib'de "Kahramanmaraş Mahallesi" kurmak istediklerini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan