Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla hafızlık Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan ve hafızlık belgesini almaya hak kazanan öğrenciler arasında hafızlık yarışması düzenlendi.

Yarışmanın Kahramanmaraş İl Finali’nde, komisyon İl Müftü Yardımcısı Fırat Kahraman başkanlığında Dulkadiroğlu İlçe Vaizi Ali Zülfikâr Yiğit ve Kur’an Kursu Öğreticisi İmran Mutlu’dan oluştu.

Yarışmada erkekler kategorisinde Onikişubat İlçesi Şazibey Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Duran Şafak birinci olurken Dulkadiroğlu İlçesi Şehadet Kur’an Kursu öğrencisi Mehmet Kelle ikinci, Türkoğlu İlçesi Kılılı Kasabası Hatice Zekeriya Tanrıverdi Kur’an Kursu öğrencisi Mustafa Ceyhan ise üçüncü oldu.

Kız öğrenciler kategorisinde ise Onikişubat İlçesi Fatımatüzzehra Kur’an Kursu öğrencisi Sultan Kürtül birinci, Dulkadiroğlu ilçesi Can Kur’an Kursu öğrencisi Teslime Betül Kırlar ikinci oldu.

Yarışma sonunda konuşan Komisyon Başkanı Fırat Kahraman, hafızlığın önemine değinerek, “Kahramanmaraş’ın hafız yetiştirmede artık bir marka olduğunu, burada yetişen hafızların Türkiye finalinde dereceler yaptığını, bu başarı çıtasını her zaman üst seviyelerde tutmak ve hafızlığı zihinlerde sağlam bir biçimde muhafaza etmek için öğreticilere ve öğrencilere büyük sorumluluklar düştüğünü” ifade etti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan