Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Kahramanmaraş Yatılı Hafızlık Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Eğitim Kültür Derneği iş birliğinde, Çanakkale Zaferi'nin 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Kahramanmaraş’taki farklı okullardan öğrencilerin oluşturduğu tiyatro ekibinin sunduğu tiyatro oyunu ile devam etti.

Çanakkale Savaşı'nın kahramanlarından Cevat Paşa’nın gördüğü bir rüya üzerine ellerinde kalan son mayınları Nusret Mayın Gemisi'yle denize döşemesi ve bunun sonucunda birçok düşman gemisinin batırılmasının sahnelendiği oyunda, Seyit Onbaşı'nın 275 kiloluk top mermisini tek başına sırtına alıp düşman gemilerini batırması canlandırıldı.

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Çanakkale Zaferi'nin 104. yılında Çanakkale kahramanlarından Cevat Paşa ile Seyit Onbaşı’yı gençlere anlatmak ve tanıtmak istediklerini, amaçlarının gençlerin zihinlerine vatan ve millet sevgisini yerleştirmek olduğunu söylediler.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan