Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde yapılan kahvaltılı programda daha önce yapılmış olan faaliyetlerin kısa bir tanıtımından sonra 2018-2019 eğitim öğretim yılında (yeni dönemde) yapılması planlanan etkinlik ve faaliyetler hakkında istişareler yapıldı. 

Dulkadiroğlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Hümeyra Malkoç, Cafer Dağ ve Ali Sarıkaya tarafından organize edilen programa İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat,

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, Şube Müdürleri ile İlçedeki liselerde görev yapan 18 Lise Müdürü ve bu programlarda görev alacak personel katıldı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç yaptığı konuşmada; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Müftülüklerin yapacağı faaliyetlere gönül rahatlığıyla gençleri dâhil edilmesi gerektiğini ifade ederken, gençlerin geleceğimiz için önemine de vurgu yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt ise yaptığı konuşmada: “Gençlerimizin daha iyi yetişmeleri için hedef ve gayemiz birdir” dedi ve yapılan faaliyetlerden dolayı Müftülük Gençlik Koordinatörlerini tebrik etti.
Programda söz alan okul müdürleri de geçen yıl yapılan faaliyetlerden övgüyle söz etti ve bu yıl yapılacak etkinliklerin hem okullarda hem de pansiyonlarda arttırılarak devam etmesi gerektiğini belirterek bu yöndeki taleplerini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan